Skål av hamapärlor.

Olja en skål som du sen lägger pärlorna så som du vill ha dem. Med mönster eller inte är en smaksak. Mer pilleri med mönster.. Sätt in skålen i ugnen i 100 grader ca 30 minuter. Har läst andra som har 200 grader men då smälter det samman mer, även detta en smaksak. Bara att prova sig fram.. Så här blev min första.Kan kanske användas som sil eftersom den är full av hål.. ;)


"Räliga Grådan"

Groda gjord av cernitlera med öglepinnar och motringar mellan de olika delarna.Servettringar

Servettring gjord av cernitlera. Inte för att vi någonsin använder servettringar men det var kul att testa..Blir inga bra bilder, äger ingen bra kamera och är urdålig fotograf..


Mors dag

Kaffe på sängen med kanelbulle till frukost! Fina gulliga figurer gjorda i cernitlera av sonen! Världens underbaraste, omtänksammaste son! Älskar dig!Pappersrosor


En gammal bok som inte blivit läst på länge fick duga som blomma. Först klippt ut 3 stycken likadana och klippt dem som på bilden. Svärtat dem runt kanterna med en vanlig stämpeldyna för att få en snygg effekt.

Klistrat dem med dubbelhäftande tejp. De två minsta är tejpade precis i kanten medan de tre största är tejpade så att ett blad ligger omlott med ett annat. Sen tog jag en penna och rullade kanterna utåt så de får blombladseffekt. Därefter klipper man av spetsen på delarna, lite i taget, förutom på den största och placerar dem i varandra med lim eller dubbelhäftande tejp. Här använde jag vanligt limstift.

Sen kan man dekorera med glitter, pärlor eller med vad man vill. Blev ganska hyfsade för att vara första gången. Nästa gång ska jag använda något snyggt papper men aldrig fel att testa med billigare material de första gångerna..

 
Ändrat lite på utseendet.

Jag har ändrat lite på utseendet på bloggen. Dels har jag lånat en bakgrund ifrån snyggareblogg.se och dels har jag lånat headern ifrån vintage made for you. Det var gratis så jag har inte stulit något.. ;) Så småningom kanske man klarar av att att skapa egna bakgrunder och headers men i mitt nybörjar stadium får jag nöja mig med att låna. Har flyttat runt lite och provat mig fram i stilmallen och faktiskt fattat lite grand av vad jag pysslat med. Lyckats att lägga en ram runt texten jag skriver och lite andra småjusteringar. Tänkte försöka mig på att ändra storleken och teckensnittet på mina inlägg och även lägga en räknare på sidan. Vi får väl se om det kommer att gå annars får jag väl vara nöjd sålänge.

Hallå i holken!

Hej! Denna blogg har tillkommit för att jag och min son som är tio år gillar att skapa saker och vi ska kunna samla allt vi gör på ett ställe. Vi kommer att ha denna bloggen gemensamt och lägga ut bilder på pyssel mm som vi gjort. Vissa saker kommer säkert att vara supersnygga medan andra kommer att vara mindre snygga.. Huvudsaken är att man vågar prova att göra saker även om det blir misslyckat! Det första vi ska börja med är att göra en fin design på bloggen vilket jag inte har en aning om hur man gör men det får jag väl läsa mig till nånstans. Goggle har svaret på de flesta frågor så det ska nog gå bra. Hej så länge.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0