Liten ljuslykta i luffarslöjd.

Tre sorters tråd har jag använt till lyktan. Svart elefanttråd 1,5 mm till stommen. 1,1 mm tråd till "snirklarna" och till att binda ihop allt har jag använt vanlig tunn tråd, tror den är 0,2 mm..
Satte dit några pärlor med loctite superlim. Har tänkt att göra en liten uteplats i miniatyr där denna ljuslykta skall ingå och symbolisera grillen..


Klä om katternas klösträd del 2.

Papprullarna färdigklädda med mattta från Ikea.Häftpistolen används flitigt till att fästa tyget.Dock inte på dessa delar som är tunna skivor där häftpistolen inte fungerar. Fick duga med silvertejp. Inte snyggt men syns inte när allt är ihopsatt.


Ja då var det bara till att sätta ihop trädet igen.
Och så här blev det.Dags att testa det tycker Scooby och Kirre.Måste lägga in förebilden igen för att verkligen se så bra detta blev.
Och till en summa av 111 svenska riksdaler. ;)


Klä om katternas klösträd del 1.

Klösträdet har definitivt sett sina bästa dar.....så då klär jag om denna gång istället för att köpa nytt. Stommen är där inget fel på så det är både sparsamt och miljövänligt att återanvända stommen.. Jag får hjälp av Kevin att dela på trädet och ta bort tyget.Papprullarna fria från rep.


Klösträdet delat, Scobby och Kirre är nyfikna på vad som försigår..


Klösträdet utlagt på tyget som ska användas. Tyget är en pläd köpt på rusta för 99 kronor. Finns säkert billigare om man letar vidare. Rusta hade tex en fleecepläd för 39 kronor men jag tyckte den var för tunn och töjbar och dessutom tråkigt enfärgad.Till rullarna har jag köpt 3 stycken hallmattor på Ikea för 4 kronor styck istället för att använda sisalrep som man vanligtvis använder till träden.Mattorna skär jag till önskad storlek...
..och fäster med klamrar på rullarna. Jag ser till så att klamrarna sitter på längs uppifrån och ner så att katterna inte ska råka fastna med klorna i klamrarna.Slut på del 1. Fortsättning följer...


Fortsättningen..

Sådär då är jag lite mer nöjd.. Skulle behöva göra några justeringar men struntar i det. Har en ide om en klocka som jag eventuellt ska göra istället.Siffrorna utskurna i dekorplast.
Pärla och ring som utsmyckning.
Klockan i sin helhet.
Klocka

Har letat efter en ny klocka till köket och bara hittat tråkiga klockor eller fina dyra klockor så nu gjorde jag en egen så länge tills jag hittar en som jag vill ha i rimlig prisklass..

Tog urverket ifrån min gamla köksklocka, en gammal cdskiva och elefanttråd som jag även använder till luffarslöjd. Limmade fast elefanttråden med limpistol på baksidan av skivan efter att ha mätt ut siffrorna 1-12. Därefter på med urverket efter att ha rotat i lådor efter en metallbricka som jag behövde för att få urverket på plats. Är inte nöjd med utseendet på klockan så kommer ett inlägg till sen när jag fixat till den så den inte ser så tanig ut. Kommer att sätta dit lite fler trådar med lite pärlor på eller dylikt. Får se hur det blir i slutändan..RSS 2.0